- Rotareilla on käytössä vaihto-oppilasbleiserit joihin on tapana kerätä pinssejä joita on saannut muilta vaihtareilta. Oma takkini pitäisi saapua jossakin tässä kesän aikana ennen lähtöä.
- Näitä pinssejä osa siis valmistaa itse tai sitten laiskemmat (minä mukaan lukien) tilaavat jostakin.
- Pinssien lisäksi on käytössä myös käyntikortit. Nittä en ole vielä tilannut tai edes suunnitellut.
- Rotary vaihto-oppilaat eivät pysy vain yhdessä perheessä vaan perheitä on yleensä vuoden aikana 2-4. Itselläni on vihdoin varmasti tiedossa ensimmäinen perhe.
- Meitä lähteviä vaihto-oppilaita kutsutaan täällä Suomessa nimellä outbound eli lyhyemmin OB kun taas kohdemaassamme olemme inboundeja eli IB:itä. Kuulostaa ehkä sekavalta, mutta on tosiasiassa todella yksinkertaista.
- Vaihto-oppilas vuosi kestää tosiaan vuoden eikä vain 10 kuukautta niin kuin monien muiden järjestöjen kautta. Toki tämä riippuu ihan kohteestakin. Jollakin Rotarivaihtareillakin vaihtarivuosi kestää vain 9 kuukautta.
- Rotaryklubit jotka siis lähettävät vaihto-oppilaita maailmalle sekä vastaanottavat niitä, järjestävät viikoittain klubikokouksia. Suomessa yleinen käytäntö on että esimerkiksi kerran kuussa tai kahdessa, vaihto-oppilas osallistuu vastaanottavan klubinsa kokoukseen. Muualla maailmassa käytäntö voi olla toinen. Jotkin jenkki klubit esimerkiksi vaativat vaihto-oppilaansa käyvän joka viikko kokouksessa joten voi olla, että näin minunkin tulee tehdä.
- Ella
mist noi suomi pinssit on��
VastaaPoistaKaikki pinssit on tilattu www.pinpops.fi sivustolta:)
Poista